SURFspot stopt met aanbieden aantal Microsoft on-premises producten

SURFspot is gestopt met de uitlevering van meerdere on-premises producten van Microsoft. Het is contractueel niet meer mogelijk om deze producten via SURFspot aan te bieden.

Wat zijn Microsoft On-Premises en Cloud-Based producten?

Microsoft maakt een onderscheid in licenties voor hun producten:

1. On-Premises, een apparaat gebonden licentie, is een licentie voor het gebruik lokaal op je eigen apparaat (on-premises).
  2. Cloud-Based, een gebruikerslicentie, is een licentie voor het gebruik in de cloud met download mogelijkheden voor lokaal gebruik op meerdere devices van die specifieke gebruiker.

Welke Microsoftproducten zijn nog wél beschikbaar via SURFspot?

• Windows 10 upgrade – student
  • Windows 11 upgrade – student
  • Microsoft Office 365 (Student Use Benefit)*

* Alleen beschikbaar voor studenten van Rijksuniversiteit Groningen, Regio College en Noorderpoort.

Welke Microsoftproducten biedt SURFspot niet meer aan?

• Office 2019
  • Office 2021
  • Project Pro
  • Visio
  • Windows 10 upgrade – medewerker
  • Windows 11 upgrade – medewerker

Ik heb Microsoft Office nodig, wat nu?

Je kunt via je eigen onderwijsinstelling Microsoft 365 Cloud-Based (voorheen Microsoft Office 365) gebruiken.

Heeft SURFspot vervangende producten voor Project Pro en Visio?

Nee. Wil je hiervan wel gebruik maken, neem dan contact op met je eigen instelling. Jouw instelling kan via de portal van mijn.surfmarket.nl deze producten bestellen.