De melding ‘You have exceeded your allowed activations’ betekent dat je het maximale aantal SketchUp-activaties hebt bereikt. Je kunt een SketchUp-abonnement op maximaal twee computers activeren. Meerdere geïnstalleerde SketchUp-versies kunnen afzonderlijk meetellen.
Activaties opnieuw instellen via de Admin Console
- Klik in de foutmelding op Manage Activations en log in met je Trimble ID.
- Open My Products en zoek SketchUp for Desktop.
- Kies Reset Authorized Devices en bevestig. Deze optie kan pas zichtbaar zijn nadat je de activatielimiet hebt bereikt.
- Log uit bij je Trimble-account.
- Sluit SketchUp volledig af.
- Start SketchUp opnieuw en log in met je Trimble ID.
Activaties beheren via de oudere accountomgeving
- Open My Products en kies het account waaraan je abonnement is gekoppeld.
- Kies View Included Applications.
- Klik bij SketchUp op Manage Devices.
- Kies Deauthorize All en bevestig.
- Log uit, sluit SketchUp volledig af en meld je opnieuw aan.
Je huidige apparaat wordt opnieuw geactiveerd. Andere apparaten die je opnieuw wilt gebruiken, moet je daarna ook opnieuw autoriseren.